Let it go

Okay, tittle post cliche.

Tak lama lagi. Kalau aku masih hidup, aku akan hadapi exam. Bagi aku ia besar. Dan hmm.. aku nak terbaik. Siapa yang tak nak kan?

Bila orang minta nasihat atau tips belajar dari aku, I was like.. okay here you go. But unfortunately, what I had advised to them were not the things that im doing.

Okay jap, kenapa aku berspeaking?

Kat rumah, perkara pertama aku buat sebelum belajar ;

Tutup laptop. Sebab nanti anime mengilai memanggil aku.
Second, tutup handphone. Tapi handphone nokia cikai dan samsung cikai tu will be on. Sometimes off kalau annoying sangat.
Ketiga, the real me, aku akan sepahkan all the books needed. Tak kisahlah kecil besar. I really loves to mess up with my books. In other words, sepah is seni.
Forth, akan duduk di tempat yang luas. Aku lebih selesa belajar kat lantai. Kat meja, macam bila sakit belakanglah.
Fifth, aku kena ada bunyi bising. Example, kat luar bilik aku must ada adik aku yang sedang nanges or sound that make me safe. Aku ramai adik, so tanpa kebisingan dorang, im alone. Tapi nak bising bising out of my room. Bukan inside my room. I garang tau.
Sixth, bila math or something with calculation, aku kena dengar lagu. Sebab ia buatkan aku fokus dengan kiraan. Weird kan?
Seventh, jaga hubungan dengan Allah adalah sangat penting hingga ke peringkat WANTED. Tahu? Sebab kejayaan tak datang bergolek without effort and prayers.

Let it go all the past yoo. Jom hidupkan diri baru. *hulur tangan*

--

Kau redha kau kalah?

Redha.

Betul kau redha?

Okay tak sebenarnya.

So, mana erti tawakal untuk kamu selama ini?

Senyap.

:: Kalau Pn Ampala tengok bahasa rojak ni, migrain dibuatnya.


//; Takpa Skee, kau baru buat first time. Dan tak semua kau nak dapat. Kegagalan adalah satu kejayaan untuk permulaan. Kan?

Comments

Popular posts from this blog

tiada teh, cuma suaramu

jatuh cinta hari semalam

Kopi hitam bermug merah