Kuat ke aku?

Mungkin entry agak bosan. Lol jap siapa yang baca picisan tepi jalan ini. Har.

"SKEE BOLEH
MALAYSIA BOLEH"

Trendmark ni nak kuat kan member aku. Tapi last last aku dapat. K lol.

Aku tahu aku tak kuat, walaupun apa jelah ujian aku dapat? Takda. Tuhan sayang aku ke?

Sebenarnya diri aku adalah ujian aku. Hati aku adalah ujian aku. Mental aku adalah ujian aku. Tapi kenapa aku tak dapat ujian lain?

Ada satu suara muncul dalam hati tapi keluar melalui akal fikiran

"Nak sangat ke ujian kalau handle diri sendiri pun tak boleh"

Diam.

Aku nak orang kuat. Tapi aku yang pancit. Apa aku nak buat? Aku terfikir apa usaha aku?

Takda.

Dan aku terfikir ;

"Takdir mungkin ada. Tapi usaha yang memberi jalan sebetulnya pada takdir"

Kuat sangat ke aku kalau diri sendiri tak boleh handle. Nak handle orang lain konon -hati aku berbicara.

Kenapa aku rasa nak hentuk kepala pada dinding?

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

tiada teh, cuma suaramu

jatuh cinta hari semalam

Malam ini bukan yang semalam