Jujur

Jujurlah tipu kalau aku ni patung atau hati batu. Jujurlah aku tipu kalau aku kata... K hm.

Ini sebagai pengajaran untuk anda.

2006-2013,

Lama? Lama sangat. Detik mulanya aku kenal apa itu cinta(okay geli nak taip actually). Sampai sekarang aku rasa bodoh. Kerana apa? Kerana lama sangat aku tunggu.

Aku lagi bodoh. Sebab apa? Tunggu benda ni. Macam like seriusly, bodohnya aku dulu. Macam macam aku buat. Hantar surat lah bagai.

Bila fikir balik, rasa lawak pula. Serius lawak gi-la. But now, aku dah matang(kot). Tak fikir benda ni. Buat apa, takda pehdahnya. Okay, agak krik krik. So make it as moral to your life.

Pernah rasa roti tak?
Roti ada rasa ke?
Ada bila kau tambah jem nuttela atas dia. Bila rasa nikmat sungguh umph !

Sedang kita tak sedar makanan itu cuma untuk puaskan nafsu makan dan akhirnya akan menjadi sisa kumbahan. Kan?

Relate dengan dunia. Relate dengan hati. Begitulah dia.

Jujurlah tipu kalau aku kata aku tak termakan manis dunia. Tipulah kalau kata aku takda perasaan. Tapi berjaga jaga. Sebab manatahu ada fungi kat roti tu. Manatahu ada setan bisik sesuatu. Mana tahu nanti dunia yang akan perintah manusia.

--

Boleh tak aku lari?

Dari mana?

Dari hidup.

Tak boleh.

Kenapa?

Tuhan masih nak kau sujud pada Dia.

Trimas.

//; Haih habis kantoi satu rahsia. Pfttt.

Comments

  1. kahkahkah .. ops sori . i used to be in this kind of situation tp aku xlama . 3 tahun je . btw, pesanan utk diri aku dn kau ; Allah tak dtgkan seseorg tanpa sebab . smaada sbg anugerah atau tarbiah .

    ReplyDelete
  2. we're in same situation,skee.aku dgn dia just a friend.tapi boleh ckp kwn la,dalam hati lain.haha.tapi aku takleh nak go on dgn lovey dovey semua natang ni.haha.I tried to deny yg aku taksuka n tak syg dia more than friend tapi sakit gila bila dpt tahu dia contact dgn crush dia.haha.but that feeling dah mula terhakis.sbb bagi aku,aku tak comfort jadikan kwn sbgai kekasih.hahaha.sado,skee.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

tiada teh, cuma suaramu

jatuh cinta hari semalam

Malam ini bukan yang semalam